De SNeL-Binder

Twee of drie keer per jaar verschijnt de SNeLBinder, het lijfblad van OLV Myrakel. Wat een snelbinder is, behoeft waarschijnlijk geen toelichting meer. Ooit fietsten wij allemaal met een veel te grote tas, zeker in de eerste klassen, onder de snelbinder van huis naar het SNL en terug. Onze SNeLBinder doet precies hetzelfde; hij bindt onze leden bij elkaar.

De eerste SNeLBinder verscheen in 1989, toen nog naamloos. Gemaakt als een heus knip- en plakproject. Het bestuur ging aan de slag, gewapend met schaar en prittstift en Wordperfect 5.1. Halverwege een patatje oorlog en uiteraard veel lachen! Na het drukken volgde ‘insteken’, op het SNL en met een Weber-koek erbij van rector Jan Overwater.

Voor de naam van het blad werd een wedstrijd uitgeschreven. Was Paul Kreetz de bedenker van de naam Myrakel, de titel SNeL-Binder werd verzonnen door Frans Smit.

Koos van Langen werd al snel de vaste vormgever. Hij dtp’t de hele binder en zorgde jarenlang ook voor drukwerk en verzending. Koos is nog altijd de man van de lay-out, drukken doen we sinds de klimaatverandering niet meer en versturen gaat digitaal via René Leijen die ook ons Myrakels ledenbestand beheert.

Inhoudelijk wordt de SNeL-Binder samengesteld door vele inzenders, maar toch vooral door enkele redacteuren. Tussen 1989 en 2001 maakte Cees Smit de Binder, sinds 2001 doet René Leijen dat. Inmiddels is de Binder een bijna professioneel gemaakt blad, in kleur.

Maar één ding is nooit veranderd. Geen enkel lid gooit de Binder zomaar in de prullenbak. Hij wordt van A tot Z gelezen en levert steevast reacties op.

Sinds de digitale distributie is ook het Myrakels lidmaatschap zeer aantrekkelijk. Altijd als eerste op de hoogte van het Myrakels nieuws.

De nieuwe 2024 zomereditie is uit voor de leden!

 Nieuwsgierig? Kijk bij lid worden 

error: Content is protected !!
Scroll naar boven